ارتقای سواد سلامت، ضرورت امروز نظام سلامت است/ تأکید بر ضرورت برنامهریزی راهبردی در حوزه سلامت کشور
دکتر محمدرضا ظفرقندی، در دیدار نوروزی با اساتید و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی ایران که با حضور دکتر نادر توکلی، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، اساتید و مسئولین دانشگاه برگزار شد، با اشاره به جایگاه والای جامعه پزشکی در کشور، از تلاشهای فداکارانه و خدمات ارزنده آنان قدردانی کرد.
دانشگاهیان، وارثان آبروی جامعه پزشکی
وی، اساتید، کادر سلامت و کارمندان دانشگاه را وارثان آبروی جامعه پزشکی دانست و بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای علمی و انسانی برای پاسخ به نیازهای سلامت کشور تأکید کرد.
وزیر بهداشت با اشاره به چالشهای پیشروی نظام سلامت، تصریح کرد: ما نیازمند برنامهریزی در سه سطح کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت هستیم و اگر از روزمرگی فاصله نگیریم، فرصتها از بین میروند. باید با شناسایی نیازها و ظرفیتهای موجود، برای حل مسائل راهبردی از جمله کاهش نرخ باروری، تغذیه سالم، پیشگیری از بیماریها و سلامت روان، اقدام کنیم.
دکتر ظفرقندی با اشاره به پویش ملی "نه به تصادف!"، عنوان کرد: به طور مثال، یکی از برنامههای کوتاه مدت در چندماه گذشته پویش "نه به تصادف!" بود که باید در قالب برنامه میان مدت و بلند مدت ادامه یابد.
وی یکی از محورهای اساسی تحول در نظام سلامت را ارتقای سطح آگاهی عمومی و سواد سلامت دانست و افزود: مردمی که نسبت به سلامت خود آگاه باشند، بیماریها را زودتر تشخیص میدهند و هزینههای درمان بهمراتب کمتر خواهد بود. بهویژه در مورد بیماریهای مزمن مانند سرطان، آموزش و تشخیص زودهنگام بسیار مؤثر است.
وزیر بهداشت درخصوص برنامههای دیگر که جزو اولویتهای وزارت بهداشت است به حوزه تغذیه از جمله نان سالم اشاره کرد و گفت: در نانهای مصرفی باید سبوس وجود داشته باشد، بنابراین، بحث تغذیه بسیار اهمیت دارد، برای مثال، در گذشتههای نه چندان دور به دلیل فقدان ید در نمک، شاهد بیماریهای خاصی در کشور بودیم که درحال حاضر چنین بیماری هایی وجود نداشته یا بسیار کاهش یافته اند.
دکتر ظفرقندی با بیان اینکه تأمین منابع پایدار برای بخش سلامت، نیازی حیاتی است، اظهار کرد: باید از ظرفیت خیّرین، حمایتهای دولتی و ساختارهای منسجم بهره ببریم تا خدمات درمانی به صورت عادلانه در دسترس همگان قرار گیرد. همچنین، تقویت نظام ارجاع، توسعه پزشک خانواده و بهبود زیرساختهای بیمارستانی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: تغییر رفتار سلامتمحور در جامعه نیازمند آموزش، فرهنگسازی و حمایت ساختاری است. ما باید بهجای تمرکز صرف بر درمان، پیشگیری و ارتقای سلامت عمومی را در اولویت قرار دهیم.
دکتر ظفرقندی همچنین توجه به پرداختی نیروها و کادر سلامت را از اولویتهای مهم در نظام سلامت دانست و گفت: اجرای هر طرح و اصلاح ساختار در نظام سلامت در گرو رضایت کادر سلامت است.
وی همچنین با توجه به پتانسیل، گستردگی پوشش خدمات و ظرفیتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایتخت و شهرستانهای تهران بر اجرای اولویتهای ذکر شده در این نشست نوروزی تاکید کرد و گفت: در زمینه اطلاع رسانی پویش ملی "نه به تصادف!" نیز روابط عمومی این دانشگاه اقدامات موثری انجام داده است.
دکتر ظفرقندی با تاکید بر کسب رضایت مشتری در نظام سلامت که همان بیمار و مردم است که رضایت پروردگار نیز خواهد بود، گفت: وظیفه نخست ما نیز معلمی برای دانشجویان است و در گام بعد، رشد علمی و پزشکی کشور در مرز دانش دنیا است.
وزیر بهداشت ضمن آرزوی سالی پربرکت برای جامعه دانشگاهی و کادر درمان، ابراز امیدواری کرد که با همدلی، برنامهریزی علمی و استفاده از ظرفیتهای موجود، گامهای مؤثری در مسیر ارتقای نظام سلامت کشور برداشته شود.
ارتقای سلامت و پاسخ به نیازهای کادر سلامت
دکتر نادر توکلی، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این نشست، عنوان کرد: حضور وزیر بهداشت و معاونین ایشان در دانشگاه، نشانه اعتماد و همراهی با دانشگاه علوم پزشکی ایران است. امیدواریم بتوانیم با حمایت این عزیزان، مسیر اعتلای سلامت، آموزش و پژوهش را با قوت ادامه دهیم.
وی با اشاره به ترکیب مدیران حاضر در این نشست از جمله اعضای هیات رییسه، روسای دانشکدهها، روسای بیمارستانها و مدیران گروههای آموزشی، افزود: تمام تلاش ما این است که در کنار وزارت بهداشت، مسیر توسعه خدمات و زیرساختها را با تمرکز بر نیازهای جامعه و منابع انسانی دنبال کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین با اشاره به جمعیت تحت پوشش دانشگاه، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران، مسئول ارائه خدمات به بیش از 6 میلیون نفر، از جمله ساکنین شهرهای غرب استان تهران مانند شهر قدس، شهریار و بهارستان است. این موضوع نیازمند توسعه متوازن منابع و زیرساختهای بهداشتی و درمانی در این مناطق است.
دکتر توکلی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدامات صورت گرفته در 6ماهه گذشته، افزود: در حوزه مالی، با همکاری معاونت پشتیبانی، موفق شدیم بخش عمدهای از مطالبات و پاداشها را پرداخت کنیم. تلاش ما این بوده که نیروهای دانشگاه در بخشهای مختلف احساس کنند که دغدغههایشان شنیده میشود و برای حل مشکلاتشان قدم برداشتهایم.
وی در ادامه به چالش کمبود اعضای هیات علمی در برخی گروههای بالینی اشاره کرد و افزود: در بسیاری از گروهها، به دلیل کمبود نیروی تخصصی، فشار کاری بالا است و این موضوع نیازمند جذب فوری و هدفمند اعضای هیات علمی جدید است که مورد حمایت دانشگاه قرار دارد.
دکتر توکلی همچنین درباره پروژههای عمرانی در دست اقدام، گفت: از جمله پروژههای مهم دانشگاه، توسعه پردیس غرب تهران، احداث بیمارستان دولتی در منطقه 22 و راهاندازی بیمارستان روانپزشکی 320 تختخوابی است که با حمایتهای صورتگرفته، در سال جدید به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت ایجاد پردیس خوابگاهی در این دانشگاه به ظرفیتهای بینالمللی دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه بین الملل نیازمند حضور فعال تری هستیم و تلاش خواهیم کرد با برنامه ریزی دقیق، جایگاه دانشگاه را در عرصه بین المللی ارتقا یابد.
گفتنی است، در دیدار نوروزی وزیر بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر علی جعفریان، مشاورعالی وزیر بهداشت، دکتر خسرو صادق نیت، مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی، دکتر سید جلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر حسین کرمانپور، رییس روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر مسعود ناصری پور، رییس اسبق دانشگاه علوم پزشکی ایران حضور داشتند.
0 دیدگاه