موتور خودرو یا پیشرانه یکی از مهمترین قطعات ماشین های امروزی است که در صورت نبود آن ماهیت خودرو زیر سوال می رود. در واقع خودرو با کمک موتور حرکت کرده و راندمان خود را حفظ می کند. هر اتومبیل بدون برخی قطعات به حرکت ادامه می دهد، اما این اتفاق بدون پیشرانه امکان پذیر نیست. مثلا فرض کنید یک ماشین 206 دارید؛ در اینجا شاید بدون سپر جلو 206، صندلی های معیوب داخل کابین و ... اتومبیل حرکت کند، اما قاعدتاً این اتفاق با نبود موتور رخ نمی دهد.
پیشنهاد می دهیم قبل از خرید موتور ماشین حتما درباره آن اطلاعاتی به دست آورید تا مبادا دچار اشتباه شوید.
موتور خودرو چیست و چه وظیفه ای دارد؟
شرکت های خودروسازی موتورها را در مدل ها و انواع مختلفی تولید می کنند تا هر کس متناسب با نیازش ماشین خود را خریداری کند. شما باید همانقدر که به زیبایی خودرویتان اهمیت می دهید، درباره مسائل فنی مثل انواع پیشرانه نیز بدانید و یکی از مناسبترین موتورها را روی خودرویتان نصب کنید.
مثلاً هر چند زیبایی و قیمت سپر عقب 206، رینگ ها و ... اهمیت دارد، اما این موضوع نباید کاری کند که از اهمیت قطعات فنی آن غافل بمانید. در کل موتور خودروها را می توان به عنوان نیروگاه وسایل نقلیه به شمار آورد که به واسطه انواع سوخت فسیلی، الکتریسیته یا ترکیبی، انرژی مورد نیاز خود را تامین می کنند.
این قطعات با تامین قدرت و انرژی مورد نیاز ماشین، باعث به حرکت درآوردن آن می شوند و نیروی لازم را به سمت چرخ ها می فرستند. در واقع این سیستم پیشرانه است که کارکرد اتومبیل را حفظ می کند و در صورت نبود آن ماشین هیچ تفاوتی با گاری های دستی نخواهد داشت.
آشنایی با انواع موتورخودرو
تمام قطعات مربوط به خودروها در مراکز مخصوص عرضه محصولات یدکی ماشین عرضه می شوند و شما به راحتی می توانید به لیست قیمت ها از سپر عقب سمند گرفته تا رینگ، تایر، قطعات مربوط به داخل کابین، رادیاتورها، باتری ها یا انواع موتورها دسترسی داشته و آنها را به سادگی خریداری کنید و مشکل خودرویتان را به طور کامل از بین ببرید.
در ادامه لیستی از انواع پیشرانه ها را معرفی می کنیم و درباره هر یک و کارایی شان صحبت می نماییم:
درون سوز
پیشرانه های درون ساز دارای یک محفظه بسته هستند که در داخل آن هوا و سوخت دچار احتراق می شود. این قطعه ها انواع مختلفی دارند که از جمله آنها می توان به مدل بنزینی و دیزلی اشاره کرد.
در مدل های بنزین سوز، از بنزین برای تامین سوخت مورد نیاز استفاده می شود. این قطعه ها دارای یک سیستم جرقه زن نیز هستند که به منظور انفجار محفظه احتراق به کار برده می شوند.
موتور بخار
موتورهای بخار فشار مورد نیاز خود را از طریق فشار بخار به دست می آورند و مجهز به یک منبع بزرگ آب و بخار نیز هستند.
این نوع از پیشرانه ها را می توان به عنوان مدل های برون سوزی به شمار آورد که جزء نسل های قدیمی هستند و انرژی مورد نیازشان برای تبخیر آب را به واسطه زغال سنگ تامین می کنند.
الکتریکی
مدل های الکتریکی نه تنها نیازی به هیچ گونه محفظه احتراق یا سوخت ندارند، بلکه انرژی مورد نیازشان را فقط از طریق برق تامین می کنند. شما می توانید نمونه مشابه این قطعات را در بسیاری از وسایل برقی خانگی مشاهده کنید، اما مدل هایی که داخل خودروهای برقی تعبیه شده اند، قدرتی فراتر از این تجهیزات دارند.
انژکتوری
این پیشرانه ها دارای یک سامانه پاشش سوخت به نام انژکتور هستند که وظیفه انتقال بنزین یا گازوئیل را به داخل موتور بر عهده دارند. در واقع می توان انژکتورها را جایگزینی مناسب برای کاربراتورها دانست که با کارایی بسیار بالا در ماشین ها نقش آفرینی می کنند.
توربو
این مدل از پیشرانه ها به کمک سیستم مکش هوای پرخوران انرژی و قدرت مورد نیاز خودرو را تامین می کند و در دسته مدل های درون سوز گازوئیلی یا بنزینی قرار می گیرد.
دیزل و توربو دیزل
این پیشرانه ها ضریب تراکم سیلندر بسیار بیشتری نسبت به مدل های بنزینی دارند و با گازوئیل کار می کنند. تولیدکنندگان در این قطعات گرمکن هایی مخصوص قرار می دهند تا به واسطه آنها احتراق صورت بگیرد؛ در واقع این موتورها هیچ نیازی به شمع یا جرقه زن ندارند.
گازسوز و 2 گانه سوز
این قطعات انرژی مورد نیازشان را به واسطه گاز متان به دست می آورند و به همین دلیل به آنها گازسوز می گویند. برخی مدل ها نیز می توانند از بنزین و گاز برای تامین انرژی خودرو استفاده کنند که به 2 گانه سوز شهرت دارند.
هیبریدی
در مدل های هیبریدی 2 نوع موتور استفاده می شود که یکی درون سوز و دیگری برقی است.
انواع موتور بر اساس ویژگی های مختلف
در ادامه لیستی از انواع موتور خودرو را بر اساس ویژگی های مختلف لیست می کنیم تا با مدل های آنها بیشتر آشنا شوید:
بر اساس تعداد سیلندر
- 2 سیلندر
- 3 سیلندر خطی
- 4 سیلندر خطی
- 4 سیلندر تخت
- 6 سیلندر خطی
- 6 سیلندر خورجینی (V شکل)
- 6 سیلندر تخت
- 8 سیلندر خطی
- 8 سیلندر V8
- 8 سیلندر تخت
- 10 سیلندر V10
- 12 سیلندر V12
بر اساس چینش سیلندر
- خطی
- تخت
- خورجینی یا V شکل
- وانکل
بر اساس سوخت مصرفی
- بنزینی
- دیزل یا گازوئیلی
- گازسوز
- هیدروژنی
- برقی
براساس نوع احتراق
- احتراق خارجی یا برون سوز
- درونسوز اتو
- وانکل
- 2 زمانه یا 4 زمانه دیزل و بنزینی
براساس سیستم سوخت رسانی
- کاربراتوری
- انژکتوری تک نقطه ای و چند نقطه ای
کدام نوع موتور برای من مناسب است؟
اینکه کدام یک از انواع این قطعات برای خودرو شما مناسبتر است، نیاز به بررسی کارشناسی توسط تعمیرکاران و متخصصین حرفه ای در زمینه فروش موتور ماشین دارد؛ بنابراین اگر دانش و مهارت کافی در این زمینه ندارید، هر چه سریعتر به منظور بهبود راندمان اتومبیلتان به سراغ تعمیرکارها بروید و از آنها بخواهید که خودروتان را به صورت کاملاً بررسی کرده و مناسبترین نوع پیشرانه را پیشنهاد دهند.
کارشناسان با تکیه بر مهارت و سال ها تجربه خود با یک بررسی ساده مناسبترین مدل را معرفی خواهند کرد که با نصب آن دیگر هیچ مشکلی در رانندگی نخواهید داشت.
انواع موتور، ابزاری مهم برای حفظ راندمان خودرو
انواع موتور خودرو ابزاری مهم برای حفظ راندمان این وسیله نقلیه هستند که در صورت نبود آنها ماشین کاملاً بلااستفاده می ماند و با گاری های دستی هیچ تفاوتی نخواهد داشت. از این رو اگر سیستم پیشرانه ماشینتان به هر دلیلی دچار مشکل شده است، پیشنهاد می کنیم که هرچه سریعتر برای حل این مشکلات به سراغ تعمیرکاران حرفه ای بروید و از آنها بخواهید که نقص به وجود آمده را برطرف یا با تعویض موتور مشکل را به صورت ریشه ای حل کنند.
شما با شناخت انواع موتور آگاهی بیشتری نسبت به عملکرد تعمیرکاران به دست می آورید و مراحل کارشان را بهتر زیر نظر می گیرید. شما همچنین می توانید نکته ها و اطلاعات تکمیل تری را از آنها درخواست کنید تا با تکیه بر دانش و تجربه خود بهترین مدل های موتور را انتخاب کنید و در خرید با آگاهی و اطمینان بیشتری عمل کرده و مناسبترین سیستم پیشرانه را برای اتومبیلتان بخرید.
0 دیدگاه