ضرورت رفع موانع و همکاری یکپارچه برای توسعه منطقه آزاد کیش

ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده کیش به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود. ظرفیت های بسیار خوبی برای جذب سرمایه متعلق به ایرانیان و کیشوندان خارج از کشور در جزیره وجود دارد که برای این مهم نیازمند، بسترسازی مناسب و ایجاد انگیزه ویژه است.
ضرورت رفع موانع و همکاری یکپارچه برای توسعه منطقه آزاد کیش

عملکرد مناطق آزاد در دوره های گذشته و نگاه حیاط خلوتی دولت های قبل به این مناطق موجب کاهش اعتماد عمومی و عدم موفقیت مناطق آزاد در انجام ماموریت های خود بوده است. نبود زیرساخت ها در زمان تاسیس مناطق، تغییر برخی قوانین و ابلاغ دستورالعمل های متعدد، شیوه نادرست مدیریت مناطق در دولت‌های قبل و مدیریت چندگانه را مهمترین موانع پیش روی توسعه در مناطق آزاد کشور است که باید برای رفع آنها برنامه‌ریزی کرد. 
 
نبود زیرساخت های اساسی از قبیل جاده، آب، برق و سایر ملزومات توسعه اقتصادی و اجتماعی و مدیریت چندگانه نیز از مهمترین موانع در مسیر پیشرفت مناطق آزاد است. ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده کیش به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود. ظرفیت های بسیار خوبی برای جذب سرمایه متعلق به ایرانیان و کیشوندان خارج از کشور در جزیره وجود دارد که برای این مهم نیازمند، بسترسازی مناسب و ایجاد انگیزه ویژه است. 
 
سازمان منطقه آزاد کیش در جهت توسعه اقتصادی و رفع چالش‌های مربوط به این منطقه اقدامات و برنامه‌هایی را در دستور کار خود قرار داده تا علاوه بر حل مشکلات بومیان منطقه در جهت جذب گردشگری و ترانزیت وارادات و صادرات نقش اساسی را ایفا نماید. 
 
زیرساخت‌های گردشگری که مهم‌ترین آنها پایانه جدید فرودگاه کیش است، به سرعت درحال پیشرفت  است و به گفته مسئولان تا ماه‌های آینده راه‌اندازی می‌شود. پس از بهره‌برداری از این پایانه، شاهد افزایش دوبرابری ظرفیت تردد مسافر به این جزیره خواهیم بود‌. 
 
طبق گفته معاون گردشگری منطقه آزاد کیش؛ برای تکمیل و اتمام 15 پروژه در حال ساخت که متقاضی تسهیلات در آینده هستند؛ 15 هزار میلیارد تومان تسهیلات برآورد شده است که بهره برداری از آنها، تعدیل و کاهش قیمت ها و رضایت مندی گردشگران را به همراه خواهد داشت. برای همین منظور، این سازمان در صدد شده تا طی تفاهم نامه ای با وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای پروژهای خرد و متوسط تسهیلات با نرخ بهره کم را دریافت کند. 
 
 68 پروژه در جزیره کیش در حال ساخت است که در قالب کاربری های مختلف، هتل و تاسیسات گردشگری 17 گانه تعریف می شود که بوم گردی، دهکده های گردشگری و تک برندها را نیز در برمی گیرد. 
 
سازمان منطقه آزاد کیش عزم خود را در فسخ پروژهای گردشگری که 10 یا 15 سال مسکوت و فاقد پیشرفت فیزیکی بوده و یا کمتر از 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشتند، جزم کرده تا در دراز مدت بتواند با تهیه و تدوین بسته های سرمایه گذاری، از طریق تشریفات قانونی به سرمایه گذار واقعی واگذار کند. 
 
ایجاد بازارچه موقت فروش صنایع دستی و سوغات در حوزه گردشگری تا یک ماه آینده در کیش، تشکیل پرونده برای ثبت 8 اثر کیش در حوزه میراث فرهنگی و 8 اثر در حوزه میراث ناملموس( آیین، باور و اعتقاد)، برگزاری تورهای آموزشی برای گروه های هدف گردشگری، آموزش‌ شاغلان حوزه گردشگری، مرمت ابنیه  تاریخی و با ارزش در کیش از جمله کاخ مرجان،  کاوش، محوطه تاریخی شهر حریره، درجه بندی، استاندارد سازی، هتل ها و مراکز ارائه خدمات گردشگری تا یک ماه آینده، تسریع فرایند صدور مجوزهای کسب و کار، زیبا سازی سیما و منظر شهری و ایجاد سامانه های فروش خدمات و محصولات گردشگری از جمله برنامه‌های اعلامی از سوی معاونت گردشگری منطقه آزاد کیش است. 
 
در ارتباط با بحث ساخت مسکن ملی در جزیره کیش که از اولویت‌های جدی دولت می‌باشد، دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی، پیگیری برنامه‌ ساخت 10هزار واحد مسکونی را با جدیت اعلام کرده است. 
 
تغییر قوانین و ابلاغ برخی ضوابط و دستورالعمل های متعدد و کاهش مزیت های اقتصادی ویژه مناطق آزاد در سال های گذشته نیز موجب سر درگمی سرمایه گذاران، فرار سرمایه و کاهش انگیزه فعالان اقتصادی در این مناطق شده است. بنابراین ضروری به نظر می‌رسد تا با تدوین یک قانون یکپارچه و هماهنگ برای مناطق آزاد و البته با درج تبصره‌های موردنیاز در رابطه با موقعیت‌های بومی، منطقه‌ای در تسهیل توسعه‌ای آن منطقه اقداماتی از سوی مسئولان مربوطه به انجام برسد تا هم انتفاعی برای مناطق آزاد و بومیان آن داشته باشد و هم در جهت اهداف توسعه اقتصادی و جذب توریست عمل نماید.

 

دیگران چه می خوانند:

 

 

منبع: رصدبورس

ضرورت رفع موانع و همکاری یکپارچه برای توسعه منطقه آزاد کیش

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟