آیا بیمه بدنه شامل تعمیر موتور میشود

قطعات یدکی گران‌قیمت و دردسرهای ناشی از خرابی خودرو، خواب را از چشمانتان می‌رباید. در چنین شرایطی داشتن یک بیمه‌نامه بدنه قوی می‌تواند نگرانی‌هایتان را به حداقل برساند.
آیا بیمه بدنه شامل تعمیر موتور میشود

تصور کنید پشت فرمان نشسته‌اید و ناگهان صدای ناهنجاری از موتور به گوش می‌رسد؛ نگرانی تمام وجودتان را فرا می‌گیرد و هزار فکروخیال به ذهنتان خطور می‌کند. هزینه‌های سرسام‌آور تعمیر موتور، قطعات یدکی گران‌قیمت و دردسرهای ناشی از خرابی خودرو، خواب را از چشمانتان می‌رباید. در چنین شرایطی داشتن یک بیمه‌نامه بدنه قوی می‌تواند نگرانی‌هایتان را به حداقل برساند.

اما سوال اینجاست که آیا بیمه بدنه شامل تعمیر موتور ماشین هم می‌شود؟ در این بخش به طور کامل به این پرسش پاسخ خواهیم داد و هر آنچه را که در مورد پوشش‌های بیمه‌نامه بدنه و تعمیر موتور خودرو لازم است بدانید، برای شما عزیزان شرح می‌دهی

دیگران چه می خوانند:

بیمه بدنه خودرو چیست و چه مواردی را پوشش می‌دهد؟

یکی از پرسش‌های رایج که ذهن بسیاری را به خود مشغول می‌کند این است که بیمه بدنه خودرو دقیقا چه کاربردی دارد؟ این نوع بیمه که برخلاف بیمه شخص ثالث، به صورت اختیاری عرضه می‌شود از دسته بیمه‌هایی است که مالکان وسایل نقلیه می‌توانند برای حفاظت از خودروی خود در برابر حوادث و تصادفات رانندگی تهیه کنند. مالکان می‌توانند با پرداخت حق بیمه معینی به شرکت بیمه در صورت وقوع تصادف، خسارت‌های وارده به خودروی خود را جبران نمایند.

درصورتی‌که در یک سانحه رانندگی دخیل باشید، بیمه شخص ثالث مسئولیت پرداخت خسارت‌های وارده به طرف مقابل را بر عهده می‌گیرد؛ با این حال این نوع بیمه، خسارت‌های وارد شده به خودروی شما را پوشش نمی‌دهد. اینجاست که بیمه بدنه خودرو اهمیت پیدا می‌کند.

با توجه به افزایش مداوم قیمت خودروها که حتی خودروهای داخلی را نیز شامل می‌شود، داشتن بیمه بدنه می‌تواند به عنوان یک امنیت مالی در زمان بروز حوادث ناگوار عمل کند. این بیمه به شما امکان می‌دهد که در مواقع ضروری بتوانید بر آن تکیه و خسارت‌های مالی را با خیالی آسوده جبران کنید.

آیا بیمه بدنه شامل تعمیر موتور خودرو می‌شود؟

در پاسخ کوتاه به این سوال باید گفت: خیر! بیمه بدنه معمولا شامل هزینه‌های تعمیر موتور نمی‌شود، ولی برخی شرکت‌های بیمه این نوع پوشش را به عنوان یک گزینه اضافی ارائه می‌دهند. صاحبان خودرو می‌توانند با پرداخت حق بیمه بیشتر، این پوشش را دریافت کنند که شامل تعمیرات موتور، بدنه، شاسی، گیربکس، باتری و لاستیک خودرو می‌شود. با توجه به هزینه‌های بالای تعمیر و تعویض قطعات، داشتن بیمه بدنه می‌تواند در جبران خسارت‌های احتمالی بسیار مفید باشد.

چرا تعمیر موتور تحت پوشش بیمه بدنه قرار نمی‌گیرد؟

دلایل متعددی وجود دارد که شرکت‌های بیمه خسارت‌های ناشی از خرابی موتور را به طور معمول تحت پوشش بیمه بدنه قرار نمی‌دهند. برخی از مهم‌ترین این دلایل عبارتند از:

  • استهلاک طبیعی موتور: موتور خودرو مانند هر قطعه مکانیکی دیگری در طول زمان دچار استهلاک می‌شود. این استهلاک ناشی از فرسودگی قطعات در اثر کارکرد و عوامل محیطی است و تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد.
  • خرابی‌های ناشی از عدم نگهداری صحیح: برخی از خرابی‌های موتور به دلیل عدم سرویس و نگهداری دوره‌ای مناسب خودرو رخ می‌دهد. ازآنجایی‌که این خرابی‌ها ناشی از قصور راننده است، توسط بیمه جبران نمی‌شوند.
  • دشواری تشخیص عیب: تشخیص علت خرابی موتور به خصوص در موارد قدیمی‌تر، نیازمند بررسی‌های تخصصی و زمان‌بر است که این امر می‌تواند فرآیند رسیدگی به خسارات را طولانی کند.

با وجود اینکه تعمیر موتور به طور معمول تحت پوشش بیمه بدنه قرار نمی‌گیرد، اما ناامید نشوید! زیرا بیمه‌نامه بدنه خودرو پوشش‌های متنوعی دارد و بیمه‌گرها برای جذب مشتریان، پوشش‌هایی را طراحی کردند که در صورت آسیب به قطعاتی مانند موتور و... بتوانید آن‌ها را تعمیر و تعویض کنید. این پوشش‌ها با پرداخت حق بیمه مازاد بر بیمه‌نامه بدنه قابل خریداری هستند.

توجه داشته باشید که شرایط و جزئیات پوشش‌های اضافی در شرکت‌های بیمه، متفاوت است. بنابراین قبل از خرید هر بیمه‌نامه‌ای حتما جزئیات و موارد تحت پوشش را به دقت مطالعه کرده و با کارشناسان بیمه مشورت کنید.

پوشش‌های اصلی و فرعی بیمه بدنه خودرو

بیمه بدنه خودرو دارای پوشش‌های اصلی است که به صورت پیش‌فرض در بیمه‌نامه گنجانده شده است. اما بیمه‌گزاران می‌توانند با پرداخت حق بیمه اضافی، پوشش‌های فرعی دیگری را نیز به بیمه‌نامه خود اضافه کنند. در ادامه به پوشش‌های اصلی و اضافی بیمه بدنه ماشین نگاهی می‌اندازیم.

پوشش‌های اصلی بیمه بدنه خودرو

  • حوادث: خسارات ناشی از برخوردهای وسیله نقلیه با اشیاء ساکن یا متحرک، افتادن یا برگشتن وسیله نقلیه.
  • آتش‌سوزی: خطرات ناشی از آتش‌سوزی، برخورد صاعقه و انفجارات.
  • سرقت کامل: در صورت سرقت تمامی خودرو به همراه تمامی اجزاء و تجهیزات آن، بیمه بدنه پس از گذشت حداقل یک ماه از زمان سرقت در صورت عدم نیافتن خودرو، خسارت را جبران می‌کند.
  • خسارات ناشی از انتقال و نجات خودرو: اگر خودرو در حین انتقال یا نجات از موقعیت‌های خطرناک آسیب ببیند، بیمه تا حد مشخصی از خسارت‌ها را جبران می‌کند.
  • خسارت وارده به باتری و لاستیک: در صورت وقوع حادثه یا سایر موارد، بیمه بدنه خسارت‌های وارده به باتری و لاستیک را تا سقف معینی (معمولا تا 50% ارزش نو) پرداخت می‌کند.

پوشش‌های فرعی بیمه بدنه خودرو

  • پوشش سرقت درجا: جبران خسارات ناشی از دزدیده شدن قطعات اصلی یا اضافه شده به خودرو بدون دزدیده شدن کامل خودرو. (شرکت‌های بیمه مختلف، این پوشش را با حداکثر مبلغ متفاوتی ارائه می‌دهند.)
  • پوشش بلایای طبیعی: پوشش حوادثی همچون سیل، زلزله، آتش‌فشان و...
  • پوشش شکست شیشه: جبران خسارت شکست شیشه خودرو بدون برخورد با جسم خارجی و تنها به دلیل تغییرات دما یا عوامل دیگر.
  • پوشش آسیب‌های ناشی از مواد شیمیایی: جبران خسارات ناشی از پاشیده شدن رنگ، مواد شیمیایی یا اسیدی روی خودرو
  • پوشش ایاب و ذهاب: اگر خودرو به دلیل حوادث تحت پوشش بیمه یا تعمیرات قابل استفاده نباشد، این پوشش هزینه‌های جابجایی را به صورت روزانه و برای مدت محدودی پرداخت می‌کند.
  • پوشش نوسانات قیمت: در صورت افزایش قیمت خودرو و قطعات آن در بازار، این پوشش تا حدودی افزایش قیمت را جبران می‌کند. اگر افزایش قیمت بیش از حد پوشش باشد، باید از الحاقیه و افزایش حق بیمه استفاده کرد.
  • پوشش خسارت‌های ناشی از میخ و اشیاء نوک‌تیز: جبران خسارت‌های وارده به بدنه خودرو به دلیل کشیده شدن میخ یا اشیاء تیز مشابه
  • پوشش حمل مواد منفجره: خودروهایی که مواد منفجره حمل می‌کنند، در صورت وقوع انفجار یا آسیب‌های ناشی از این مواد، می‌توانند از این پوشش بهره‌مند شوند.
  • پوشش حذف استهلاک: جبران کاهش ارزش خودرو به دلیل گذر زمان یا تصادفات
  • آزمایش سرعت و مسابقات: این پوشش برای خودروهای مسابقه‌ای یا خودروهایی که در آزمایش‌های سرعت شرکت می‌کنند مناسب است و خسارت‌های وارده در این شرایط را جبران می‌کند.
  • پوشش ترانزیت: جبران خسارت‌ها و حوادث در خارج از مرزهای ایران (به جز سرقت کلی و قطعات)
  • پوشش حذف فرانشیز: با خرید این پوشش، مبلغ فرانشیز در خسارت‌های مختلف حذف شده و به شرکت بیمه منتقل می‌شود.
  • پوشش توقف خودرو: این پوشش برای خودروهای بارکش و اتوکار است و خسارت‌های مالی ناشی از عدم استفاده از خودرو به دلیل حوادث یا تعمیرات را جبران می‌کند.

لازم به ذکر است که همه‌ی شرکت‌های بیمه این پوشش‌ها را ارائه نمی‌دهند. بنابراین انتخاب پوشش‌های جانبی باید با توجه به نیازها و شرایط خاص هر فرد صورت گیرد.

چرا بیمه بدنه در شرکت‌های مختلف بیمه متفاوت است؟

چرا هزینه بیمه بدنه در شرکت‌های مختلف متغیر است؟ زمانی که برای بیمه بدنه خودرو استعلام می‌گیرید، با نرخ‌های متفاوتی مواجه می‌شوید که دلیل اصلی آن، حداکثر مبلغی است که شرکت‌ها برای جبران خسارت پرداخت می‌کنند. به عبارت دیگر، شرکت‌هایی که مبلغ بالاتری را برای جبران خسارت‌ها در نظر می‌گیرند، معمولاً نرخ بیمه بالاتری دارند. همچنین، شرکت‌ها گاهی اوقات برای جلب مشتریان بیشتر، نرخ‌های خود را در بازه‌های زمانی خاصی کاهش می‌دهند.

شرایط خرید بیمه بدنه خودرو با پوشش تعمیر چیست؟

برای اطمینان از وضعیت فنی خودرو قبل از خرید بیمه بدنه با پوشش تعمیر لازم است که یک متخصص مجرب، بدنه و موتور را مورد ارزیابی قرار دهد. این ارزیابی باید توسط کارشناسان مورد تایید شرکت‌های بیمه انجام شود تا از سلامت کامل خودرو و اصالت قطعات آن اطمینان حاصل شود.

درصورتی‌که خودرو دست‌دوم است و قصد دارید بیمه تعمیر موتور یا بدنه را تهیه کنید، باید توجه داشته باشید که قطعات تعویضی ممکن است از خودروهای دیگری گرفته شده و نصب شده باشند. این موضوع می‌تواند شناسایی تعویض قطعات را دشوار سازد، زیرا قطعات جایگزین ممکن است به لحاظ ظاهری کاملا مشابه با قطعات اصلی باشند. در چنین مواردی تنها یک کارشناس خودرو باتجربه می‌تواند وجود تعویض قطعات را تشخیص دهد.

کدام خسارات را نمی‌توان با بیمه بدنه جبران کرد؟

بیمه بدنه خودرو معمولا برای حفاظت از خودرو در برابر خسارات احتمالی طراحی شده است، اما برخی شرایط وجود دارد که در آن‌ها، خسارات تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند. این شرایط عبارتند از:

  • واقعه‌ای که منجر به خسارت شده در محدوده‌ی جغرافیایی کشور نباشد. (مگر پوشش ترانزیت تهیه شده باشد.)
  • خسارت‌های ناشی از عوامل بیرونی مانند جنگ، ناآرامی‌های اجتماعی، اعتصابات کارگری یا انفجارات هسته‌ای.
  • آسیب‌هایی که به صورت عمدی توسط صاحب یا راننده خودرو وارد می‌شود.
  • خسارت‌های به وجود آمده هنگامی که راننده در حال فرار از تعقیب نیروهای انتظامی است.
  • مواردی که رانندگی توسط فردی بدون گواهینامه معتبر یا با گواهینامه‌ای که منقضی شده انجام می‌پذیرد. (گواهینامه باید متناسب با نوع وسیله نقلیه باشد.)
  • خساراتی که در اثر مصرف الکل یا مواد مخدر توسط راننده اتفاق بیفتد.
  • خسارت‌های ناشی از جابجایی و بکسل کردن وسیله نقلیه توسط خودروی دیگر (مگر خودرو مخصوص و مجاز به انجام آن باشد.)
  • آسیب‌هایی که به دلیل حمل بار بیش از ظرفیت مجاز خودرو ایجاد می‌شود.

حق بیمه پوشش تعمیر موتور خودرو چگونه محاسبه می‌شود؟

برای تعیین هزینه بیمه بدنه خودرو که شامل تعمیر موتور هم می‌شود، معیارهای متفاوتی در نظر گرفته می‌شوند که شامل ارزش فعلی خودرو، نوع و میزان پوشش بیمه، میزان تخفیفات اعمال شده و فرانشیز است.

فرمول زیر برای محاسبه هزینه بیمه بدنه است:

حق بیمه = (ارزش خودرو × نرخ پایه) + (ارزش خودرو × نرخ پوشش‌های اضافی) + (ارزش خودرو × نرخ تخفیف‌ها)

در سال 1402 نرخ پایه برای پوشش‌های اصلی بیمه بدنه بین 1.5 تا 2 در هزار از ارزش خودرو تعیین شده است. همچنین نرخ برای پوشش‌های اضافی نیز بین 0.5 تا 1 در هزار ارزش خودرو در نظر گرفته می‌شود. بر اساس این فرمول، ارزش خودرو نقش کلیدی در تعیین میزان حق بیمه دارد.

نحوه پرداخت خسارت از طریق پوشش تعمیر موتور خودرو

برای استفاده از پوشش‌های بیمه بدنه در زمان خسارت، روش تعیین خسارت به این صورت است که ابتدا کارشناسان میزان و هزینه آسیب‌های وارده به خودرو را بررسی می‌کنند که این خسارت‌ها به دو نوع اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند: خسارت کلی و خسارت جزیی.

خسارت کلی زمانی اعلام می‌شود که خودرو به طور کامل در حادثه‌ای از بین برود یا هزینه‌های تعمیرات بیش از 75 درصد ارزش فعلی خودرو باشد یا اگر خودرو تا 60 روز پس از سرقت یافت نشود. میزان پرداختی برای این نوع خسارت بر اساس قیمت روز خودرو محاسبه می‌شود و تا سقف ارزش تعیین‌شده در بیمه‌نامه پرداخت خواهد شد.

خسارت جزیی به آسیب‌هایی اطلاق می‌شود که کمتر از حد تعیین‌شده برای خسارت کلی باشد. مبلغ پرداختی برای خسارت جزیی پس از ارزیابی، محاسبه کارمزد، فرانشیز، استهلاک و سایر عوامل تعیین و پرداخت می‌شود. استهلاک برای قطعاتی که جایگزین می‌شوند (به جز شیشه‌ها و چراغ‌ها) از سال پنجم به بعد، سالانه 5 درصد و حداکثر تا 25 درصد محاسبه می‌شود.

برای پرداخت خسارت تعمیر موتور، ابتدا باید با شرکت بیمه تماس گرفته و حادثه را گزارش دهید. در مواردی که نیاز به گزارش پلیس باشد، یک نسخه از آن را تهیه کرده و به شرکت بیمه ارائه دهید. سپس خودرو باید به تعمیرگاه مورد تایید شرکت بیمه منتقل شود. در نهایت فرم درخواست خسارت را پر کنید و آن را به همراه سایر مدارک لازم به شرکت بیمه ارائه دهید.

جمع‌بندی

در این مقاله به طور کامل به بررسی این موضوع پرداختیم که آیا بیمه بدنه شامل تعمیر موتور ماشین می‌شود؟ همانطورکه توضیح داده شد به طور معمول تعمیر موتور تحت پوشش بیمه بدنه قرار نمی‌گیرد. اما با خرید پوشش‌های اضافی که فقط برخی از شرکت‌های بیمه آن را ارائه می‌دهند، می‌توانید از مزایای این پوشش بهره‌مند شوید. انتخاب اینکه آیا این پوشش اضافی را برای خودرو خود خریداری کنید یا خیر، به شرایط خاص و نوع خودروی شما بستگی دارد. در نهایت توصیه می‌کنیم قبل از هر اقدامی با کارشناسان بیمه‌ مشورت کرده و اطلاعات کامل در مورد پوشش‌های اضافی و شرایط و ضوابط آن‌ها را بشناسید.

آیا بیمه بدنه شامل تعمیر موتور میشود

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟