رنو: تاریخچه این شرکت خودرو سازی موفق از آغاز تا امروز

خودرو برتر: یکی از خوشنام­‌ترین و یکی از قدیمی‌­ترین­‌ها برندهای خودرو در جهان رنو است. گروه Renault در طول حیات خود محصولات مختلفی از قبیل: خودرو سواری، ون، تراکتور، آمبولانس، تانک و … تولید کرده‌است. سال 2016 رنو نهمین خودروساز بزرگ دنیا از نظر حجم تولید بود. اما این خودروسازی چگونه به این جایگاه رسید؟ با هم نگاهی به تاریخچه این برند بزرگ خودروسازی می‌اندازیم.
رنو: تاریخچه این شرکت خودرو سازی موفق از آغاز تا امروز
دیگران چه می خوانند:
به گزارش خودرو برتر:
 برند خانوادگی رنو
لوئیس رنو و برادرانش سال 1898 شرکت رنو فررس را تأسیس کردند و خیلی زود توانستند با خودورهای کوچک خود، بردهای متوالی در مسابقات اتومبیل‌رانی به دست آورند. در ابتدا لوئیس در شرکت به عنوان طراح مشغول به  کار شد و مدیریت کارخانه با فرناند و مارسل بود. ماجرای Renault وقتی آغاز شد که لوئیس سوار بر خودروی وویتوریت خود در خیابان­‌های پاریس دیده‌شد. این خودرو جعبه دنده­‌های خارق­العاده داشت : “رانش مستقیم”. این جعبه دنده به نام رنو در تاریخ ثبت شد. همان شب Renault موفق شد 12 عدد از این خودرو را بفروشد و ماجراجویی خود را در دنیای خودروسازی شروع کند.
 
رنو در ادامه روی موتور خودرو کار می­‌کرد تا اینکه در سال ۱۹۰۲ اولین موتور دو سیلندری خود را تولید کرد. این موتور اساسی شد بر تولید موتور چهار سیلندری که کمی بعد مارسل با آن در مسابقات اتوموبیل‌رانی پاریس- وین شرکت کرد و به پیروزی دست یافت. سال‌های رویایی و موفقیت‌­های پی در پی، خیلی زود باعث معروف و محبوب شدن این برند خودروسازی شد.

جنگ جهانی و تولید گسترده رنو

با شروع جنگ جهانی اول، وزارت جنگ قراردادهای مختلفی در زمینه: تأمین آمبولانس، موتور هواپیما و ابزارآلات جنگی با Renault منعقد کرد. در آن زمان وزارت جنگ تصمیم گرفت برای اعزام سربازان به خط مقدم از تاکسی­‌های این شرکت ماشین‌سازی استفاده کند. بیش از 4000 سرباز با این تاکسی‌­ها به خطوط مقدم برای دفاع از کشورشان فرستاده می­‌شدند. از این تاکسی‌­ها در تاریخ با عنوان Taxis de la Marne یاد می‌­شود. خیلی زود تاکسی­‌های Renault خیابان­‌های پاریس و لندن را تسخیر کرده بودند و مسیر رشد را خیلی سریع طی می­‌کرد.
 

الماس رنو

اولین بار شکل الماس­‌گونه و لوزی شکل لوگوی رنو، با آن زاویه­‌های تیز در سال 1924 روی خودروی سدان 40 سی وی تایپ ان ام (CV40 Type NM) ظاهر شد. در سال‌های بعد این لوگوی اولیه تغییراتی کرد ولی شکل الماس طور آن همچنان حفظ شد.


اولین خودرو رنو که به ایران آمد

رنو برندی ملی می‌­شود

جنگ جهانی دوم Renault را دست‌خوش اتفاقات گوناگونی کرد. پس از جنگ و تا زمانی که رنو تبدیل به برندی ملی شود و در اختیار دولت قرار بگیرد، این شرکت توانسته بود، محصولاتش را به 49 کشور مختلف صادر کند و کارخانه‌های دیگری نیز بر پا کند. تا اینجا محصولاتش در خیابان‌های کشورهای دیگر می‌­تاختند. در نهایت در سال 1945 مالکیت Renault از لوئیس سلب و به دولت رسید و ملی شد.

۵ سپتامبر ۱۹۵۶، روزی تاریخی

Renault که مشغول ساخت ماشین­‌ها و موتورهای مختلف بود، موتوری توربینی با قدرت 270 اسب بخار تولید کرد. باورکردنی نبود، این شرکت ماشین‌سازی به لطف این موتور، توانست با خودروی خود که ایتویل فیلانتی نام داشت، چهار رکورد سرعت در بونویل آمریکا را به نام خود ثبت کند. کسب این افتخار Renault را به برندی پیشرو در سطح جهان تبدیل کرد. پس از آن  علاوه بر خط تولیدی که داشت، بخشی اختصاصی برای تولید خودروهای اسپرت و مسابقه‌­ای در نظر گرفت. سال 1996 این شرکت خودروسازی خصوصی‌سازی شد.


رنو با ایتویل فیلانتی چهار رکورد سرعت در آمریکا ثبت کرد.
 

برخی قراردادهای رنو با شرکت‌­های دیگر

سال ۲۰۰۰ رنو ۷۰.۱% از سهام سامسونگ، موتورز را خرید و رنو سامسونگ موتورز ایجاد شد که همچنان در کره به ساخت و فروش وسایل نقلیه مشغول است. قرارداد دیگر Renault سال 2013 با خودروسازی چینی دانگ فنگ بود که باعث شد کارخانه­‌ای از همکاری مشترک این دو خودروساز در شهر ووهان تأسیس شود. Renault هم اکنون با نیسان و میتسوبیشی اتحادیه­‌ای تشکیل داده‌­اند و قرار است روی گسترش خودروهای الکتریکی کار کنند. این شرکت خودروسازی تا کنون توانسته کارخانه­‌های بسیاری را در کشورهای مختلف از جمله: برزیل، کره جنوبی، مکزیک، رومانی و … راه‌اندازی کند.

خودروهای تاریخ ساز رنو

رنو محصولات زیادی تا کنون تولید کرده‌است ولی برخی از ماشین­‌های آن نقش تأثیرگذاری در سرنوشت این شرکت خودروسازی داشته­‌اند که در زیر به آنها اشاره شده است:
  • وویتوریت (Voiturette) سال 1898
  • ایتویل فیلانتی (ETOILE FILANTE) سال 1956
  • آر اس 01 (RS01) سال 1977
  • زوئی (Zoe) سال 2012
  • ترایبر (Triber) سال 2019

رنو در ایران

ورود رنو به ایران به سال­‌های خیلی دور برمی­‌گردد. اولین بار Renault در سال 1297 به ایران آمد؛ اما پس از امضای قرارداد سازمان گسترش و نوسازی با رنو در سال 81 بود که حضور خوردوهای Renault در ایران پررنگ­‌تر شد. در زیر برخی از خودروهای این برند ماشین‌سازی را در ایران مشاهده می­‌کنید:
  • تندر ۹۰
  • تندر ۹۰ پلاس
  • تلیسمان
  • ساندرو
  • ساندرو استپ وی
  • کپچر
  • داستر
  • کولئوس
  • تندر پیکاپ
رنو این شرکت پرطرف‌دار و موفق همچنان در حال تولید خودرهای باکیفیتی است که در کشور ایران و خارج از ایران طرفداران زیادی دارد. همان‌طور که می‌دانید بیمه شخص ثالث از الزامات رانندگی است. برای تهیه این بیمه‌نامه می‌توانید به سایت بیمه دات کام مراجعه کنید و با مقایسه انواع شرکت‌های بیمه، اقدام به خرید بیمه ثالث رنو کنید.
برگرفته از سایت بیمه :(https://bimeh.com)

رنو: تاریخچه این شرکت خودرو سازی موفق از آغاز تا امروز

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟